+11 123 456 7890 info@sitename.com

Patiënten

Een zirkoniumoxide implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst. Deze implantaten zien er uit als een soort wit gekleurde schroef en zijn gemaakt van een keramisch materiaal. Dit is een lichaamsvriendelijk materiaal waaraan bot zich gemakkelijk hecht. In tegenstelling tot titanium implantaten wordt geen immunologische verstoring waargenomen. Deze implantaten worden voorzien van een kroon, brug of een overkappingsprothese (klikgebit). Deze behandeling wordt ook wel implantaat operatie genoemd.


Zirkonium en gezondheidWaarom zirkonium?

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een implantaat van zirkoniumoxide, omdat de resultaten vaak veel fraaier zijn. Ook willen steeds meer mensen om gezondheidsredenen hun mond metaalvrij houden. Met de implantaten van SDS kiest u voor de hoogste standaard op esthetisch en cosmetisch gebied. Ook hebben de SDS implantaten geen storende werking op het immuunsysteem en zijn optimaal lichaamsvriendelijk.

 

Swiss Dental SolutionsWaarom Swiss Dental Solutions

SDS is niet zomaar een metaalvrij implantaat. Onze ontwikkelaars hebben de eerste metaalvrije operatie ter wereld uitgevoerd. Derhalve bestaan ook de boren van SDS uit keramiek, zodat er geen metaalsporen in het bot achterblijven. Ook de kronen en bruggen worden uit dit materiaal gefabriceerd. Hierdoor kan uw tandarts vanaf het begin van de chirurgische procedure tot aan het aanbrengen van de kroon compleet metaalvrij werken.

 

 

Voor wie is ZirkoniumVoor wie zijn implantaten geschikt?

In principe kan bij iedere volwassene een implantaat worden geplaatst. Wel is voldoende kaakbot nodig om een implantaat te kunnen plaatsen. Waar bot te weinig aanwezig is, kan meestal met een extra behandeling nieuw bot worden geplaatst. Om te bepalen of er voldoende bot aanwezig is, dient in bepaalde gevallen een zgn. conebeam ct-scan te worden gemaakt. Met SDS implantaten is er de mogelijkheid om niet eerst bot op te bouwen, maar gelijk te implanteren en nieuw bot te laten groeien. Doormiddel van een conebeam ct-scan kan dit worden beoordeeld en worden gekeken wat de beste oplossing is. Wanneer u nog eigen tanden en kiezen heeft, is het verder van belang dat het tandvlees hieromheen gezond is. Als dit niet zo is moet daar eerst iets aan worden gedaan. Om erachter te komen of een implantaatoperatie ook bij u kan worden uitgevoerd, zal mondinspectie en analyse van röntgenfoto’s door de behandelaar moeten plaatsvinden.

 

 

 

Resultaat van een implantaat operatie

De kans van slagen van een implantaatoperatie is zeer groot. Goed onderzoek vooraf maakt de kans op complicaties of mislukkingen minimaal. Toch kan er direct na het plaatsen van een implantaat tijdelijk ongemak zijn in de vorm van napijn of zwelling. Ook komt het een enkele keer voor dat een implantaat niet vastgroeit en moet worden verwijderd. Roken verlaagt het succespercentage aanzienlijk.

 

 

Nazorg zirkonium implantaatNazorg na het plaatsen van een implantaat

Plak en tandsteen op de implantaten en op de kroon, brug en prothese kunnen een ontsteking veroorzaken van het mondslijmvlies en het tandvlees rondom de implantaten. Die ontstekingen kunnen weer leiden tot verlies van bot rondom de implantaten en daarmee verlies van het implantaat zelf. Om dit te voorkomen zijn een goede voorlichting en instructie over het reinigen van de implantaten, de mond en de prothetische constructie een belangrijk onderdeel van de implantaatbehandeling. De zelfzorg zal regelmatig worden geëvalueerd en zo nodig worden bijgestuurd om ont- steking rond het implantaat zo veel mogelijk te voorkomen. Periodieke controle van uw implantaat, kaakbot, tandvlees en mondhygiëne is onontbeerlijk voor langdurig behoud van uw implantaat.

 

 

Vind een SDS praktijk bij u in de buurt

       

      Waar kan ik terecht voor een Zirkonium Implantaat?

      Bekijk hier bij welke praktijken u terecht kan