+11 123 456 7890 info@sitename.com

Dentale professie

Zirkoniumoxide implantologie is de toekomst! Niet alleen vanwege de toenemende vraag van patiënten die vanwege mogelijke gezondheidsproblematiek liever geen titanium implantaten meer willen, maar zeker ook door de mogelijkheden die zirkoniumoxide biedt. Het Zwitserse merk Swiss Dental Solutions (SDS) is één van de meest ervaren keramische implantaatsystemen op de markt en steunt op meer dan 18 jaar ervaring en wetenschappelijke studies. In deze tijd hebben er tienduizenden implantaties plaatsgevonden, die veel kennis hebben opgeleverd over de eigenschappen en mogelijkheden van zirkoniumoxide. SDS onderscheidt zich van andere Zirkonium merken, omdat het SDS implantaat sterk en homogeen is en beslepen kan worden om een zo goed mogelijk fit te creëren.

Bekijk hier de SDS casus


Bekijk hier de SDS implantatie video
Zirkonia implantologie wetenschappelijk bewezen

Training keramische implantaten

Zirkonium implantaat trainingCervicaal gebied implantaatdraad

Het SDS implantaat heeft in het bovenste gedeelte een schroefdraad zitten dat is uitgerust met micro-draad. In combinatie met het boorprotocol wordt het implantaat zo geplaatst dat het corticale bot niet belast wordt. De witte pijl geeft aan waar het botniveau zit en de rode pijl geeft aan waar het implantaat wordt blootgesteld aan ISO test 14801. Dit ontwerp in samenwerking met het unieke SDS boorprotocol zorgt ervoor dat het implantaat een directe uitstekende initiële stabiliteit verkrijgt. Door de unieke eigenschappen van het zirkonia hecht de gingiva rondom het implantaat en sluit zo de immunologische deur.SDS implantaten


Apicale gebied implantaatdraad

Het apicale gedeelte van het implantaat is vormgegeven met een Dynamic-Thread. Deze zelftappende draad verhoogt de primaire stabiliteit vanwege de 2.5 voudige draaddiepte in vergelijking met andere implantaatsystemen. Samen met de zeer geringe afstand tussen de windingen verzekert dit een optimale osseointegratie in de verschillende botkwaliteiten door het hierdoor veel grotere oppervlak. SDS-Implantaten met de Dynamic-Thread zorgen zodoende voor een optimale primaire stabiliteit met een inschroef moment
van max. 35 NcmImplantaat SDS


Training keramisch implanteren

SDS biedt een breed scala aan zirkoniumoxide-implantaten waarvan de ontwerpen speciaal zijn afgestemd op het Swiss Biohealth Concept. In veel gevallen is een onmiddellijke implantatie na extractie mogelijk gevolgd door onmiddellijke restauratie. De SDS keramische implantaten zijn geoptimaliseerd met betrekking tot de principes van fysiologie en biologie van de patiënt. Het metaalvrije tandheelkundige implantaat is de esthetische oplossing voor de gezondheid die in de mond begint.

“Keramische implanteren is eenvoudiger maar anders”.

Het metaalvrije tandheelkundige implantaat is de esthetische oplossing voor de gezondheid die in de mond begint.
Implanteren met een nieuwe systeem brengt uitdagingen met zich mee. Easier Dental Care en SDS onderscheiden zich hierin van andere implantaat merken door een specifieke cursus te organiseren voor keramisch implanteren.

Er zijn verschillende opties om trainingen te volgen:

1.Training in het opleidingscentrum van SDS in Kreuzlingen am Bodensee

2.Training  georganiseerd door Easier Dental Care in samenwerking met SDS gecertificeerde implantologen

Waar kan ik terecht voor een Zirkonium Implantaat?

Bekijk hier bij welke praktijken u terecht kan